La Barlad, criza de medicamente pentru pacientii cu HIV

pastile-ARPIM-COLORATECei mai multi pacenti cu HIV din Barlad au fost nevoiti sa-si intrerupa tratamentul.  

Dupa ce medicamentele s-au ieftinit, distribuitorii nu isi mai onoreaza comenzile, iar cel mai mult au de suferit bolnavii.

La Barlad, acest lucru se intampla de mai bine de o luna de zile, pentru ca din farmacia spitalului unde sunt ingrijiti bolnavii lipsesc doua din trei medicamente folosite in terapie pentru HIV/ SIDA.

In aceasta situatie de cosmar se afla momentan 40 de pacienti din acest oras.

„Importanta tratamentului o stim cu totii, e legata de obtinerea unui raspuns viroimunologic favorabil, adica virusul nu este detectabil in sange. Ca atare, pacientul nu va dezvolta infectii”, afirma si Liviu Prisecariu, medic primar boli infectioase, conform Digi24.

Odata cu ieftinirea medicamentelor, distribuitorul cu care unitatea medicala avea contract nu a mai onorat intelegerea.

In acest timp, reprezentantii  Spitalului din Barlad  spun ca situatia se va rezolva pana la sfarsitul saptamanii, pentru ca au gasit un alt furnizor, care a promis ca va livra medicamentele atat de necesare.

De asemenea, asociatia care apara drepturile bolnavilor  cu HIV/SIDA au facut sesizari la Ministerul Sanatatii, deocamdata fara niciun raspuns.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.