Tot mai multe solicitari pentru FIV, la Bucuresti

Solicitarile privind fertilizarea in vitro sunt din ce in ce mai numeroase, iar rata de succes este in crestere, spune Turkes Ablachim, directorul medical al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

„Solicitarile sunt din ce in ce mai numeroase, dar si rata de succes pare sa fie in crestere. (…) Primaria Capitalei acorda o importanta deosebita acestei probleme si ne-am uitat sa realizam, sa ajungem sa gasim cat mai multe solutii pentru rezolvarea acesteia. Proiectul ‘O sansa pentru cuplurile infertile’ a debutat in 2018 pentru 1.000 de cupluri bucurestene care indeplinesc criteriile medicale stabilite de echipa de profesionisti de la Spitalul ‘Panait Sarbu’, Clinica de ginecologie, in care a inceput povestea fertilizarii in vitro. (…) In elaborarea proiectului am incercat sa permitem accesul cat mai larg al acestor cupluri si nu am tinut cont de tipul de servicii medicale incluse in procedurile din fertilizarea in vitro, de apartenenta lor la reteaua de stat sau la cea privata de sanatate. Astfel incat am reusit, in mai putin de sase luni, sa ocupam cele 1.000 de locuri si, in urma solicitarilor deosebit de emotionante ale asociatiilor de pacienti care au atarnat greu in decizia primariei de a continua acest proiect, s-a nascut proiectul tip 2 care acorda sansa de a realiza procedurile FIV pentru 2.000 de cupluri in perioada 2019 – 2020”, a precizat medicul, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, in cadrul proiectului ‘O sansa pentru cuplurile infertile’ s-au nascut deja 241 de copii si 148 de sarcini sunt in evolutie dintr-un total de 996 de cupluri.

Un alt proiect adus in discutie este si ‘Newborn-Oncofertilitate, care sprijina tinerii diagnosticati cu afectiuni oncologice sa aiba un copil.

„Tot la spitalul partener ‘Panait Sarbu’ acesti tineri pot sa isi prezerve gratuit fertilitatea inainte de inceperea tratamentelor specifice oncologice. (…) Nu ne vom opri nici cu sustinerea campaniilor de informare si constientizare a acestei probleme, pe care le realizam de doi ani consecutiv impreuna cu asociatiile de pacienti in cadrul ‘Saptamanii europene a fertilitatii”, a mai declarat directorul medical al ASSMB conform sursei citate.

Etichete: fertilizare in vitro, FIV, fertilitate tratamente oncologice, cupluri infertile

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.