Timis: Testare, diagnostic si tratament pentru persoanele cu risc de hepatita C

La Timisoara, miercuri, are loc lansarea proiectului de testare, diagnostic, tratament pentru persoanele cu risc crescut de hepatita C.

Proiectul accesul larg al populatiei la testarea rapida si gratuita, precum si accesul imediat la tratament al persoanelor depistate ca infectate cu virusul hepatitei C (VHC).

„Obiectivul principal al acestui proiect este punerea in practica la nivel institutional in Romania a Strategiei Globale de Sanatate lansata de Organizatia Mondiala a Sanatatii in 2016 de eliminare a hepatitelor virale, ca amenintare pentru starea de sanatate a populatiei pana in anul 2030”, a precizat prof. dr. Anca Trifan, presedintele SRGH 2017-2019, potrivit unui comunicat de presa.

Parcursul proiectului de testare, diagnostic, tratament pentru persoanele cu risc de hepatita C vor fi oferite teste rapide si consumabilele necesare, iar pacientii diagnosticati cu VHC vor fi evaluati si tratati.

Proiectul ‘HepC Awareness-Linkage to care-Epidemiological-Research-Treatment (HepC ALERT) este dezvoltat de Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie (SRGH), in parteneriat cu Institutul Clinic Fundeni si Centrele de Gastroenterologie si Hepatologie din Bucuresti – Institutul Clinic Fundeni, Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca, Romanian Association for Liver Diseases (RoALD) si Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice (APAH) din Romania.

Intreaba online medicul despre hepatita C, AICI.

Etichete: teste hepatita c, diagnostic hepatita c, tratament hepatita c,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.