Hepatita C este o boala vindecabila

Hepatita C are “leac”: mergeti la medicul specialist de boli infectioase sau gastroenterolog spentru tratament. Daca aveti hepatita C in orice stadiu de evolutie, tratati-va.

Pentru virusul hepatic C exista teste anti VHC, precum si diferite metode de tratament a hepatitei C. Medicul specialist gastroenterolog sau infectionist va indica tratamentul potrivit stadiului bolii dumneavoastra.

Noua Terapie, interferon free/ fara interferon, este usor de administrat si este foarte bine tolerata. Reactiile secundare la tratament sunt foarte putine, chiar absente. Reprezinta o varianta logica de tratament al tuturor formelor de hepatita cronica C.

In peste 95% din cazuri, dupa finalizarea curei de trei luni de tratament, virusul este nedetectabil in sange, ceea ce noi numim raspuns viral sustinut si se observa dupa disparitia virusului si o ameliorare a afectarii ficatului.

Acest raspuns la terapie se mentine o perioada indelungata de timp, ceea ce ne face pe noi medicii sa afirmam ca in acest moment hepatita C este o boala vindecabila.

Comentariile sunt inchise.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.