Hepatita C este o boala vindecabila

Hepatita C are “leac”: mergeti la medicul specialist de boli infectioase sau gastroenterolog spentru tratament. Daca aveti hepatita C in orice stadiu de evolutie, tratati-va.

Pentru virusul hepatic C exista teste anti VHC, precum si diferite metode de tratament a hepatitei C. Medicul specialist gastroenterolog sau infectionist va indica tratamentul potrivit stadiului bolii dumneavoastra.

Noua Terapie, interferon free/ fara interferon, este usor de administrat si este foarte bine tolerata. Reactiile secundare la tratament sunt foarte putine, chiar absente. Reprezinta o varianta logica de tratament al tuturor formelor de hepatita cronica C.

In peste 95% din cazuri, dupa finalizarea curei de trei luni de tratament, virusul este nedetectabil in sange, ceea ce noi numim raspuns viral sustinut si se observa dupa disparitia virusului si o ameliorare a afectarii ficatului.

Acest raspuns la terapie se mentine o perioada indelungata de timp, ceea ce ne face pe noi medicii sa afirmam ca in acest moment hepatita C este o boala vindecabila.

Comentariile sunt inchise.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!