Teste rapide pentru hepatita C pentru pacientii din mai multe orase

In cadrul unui proiect integrat de testare-diagnostic-tratament, mai multe teste rapide si consumabile pentru hepatita C vor fi oferite pacientilor care apeleaza la sectiile clinice ale Institutului Clinic Fundeni, Institutului Regional de Gastroenterologie si Hepatologie ‘Octavian Fodor’ Cluj-Napoca, Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi si la Clinica de Gastroenterologie si Hepatologie Timisoara.

Proiectul integrat de testare-diagnostic-tratament pentru subiectii cu risc crescut de hepatita C are ca obiectiv principal punerea in practica la nivel institutional in Romania a Strategiei Globale de Sanatate de Eliminare a Hepatitelor Virale ca amenintare pentru starea de sanatate a populatiei pana in anul 2030. In acest sens, vor fi oferite teste rapide si consumabilele necesare pentru ca orice pacient care acceseaza sectiile clinice ale spitalelor mentionate sa poata fi testat, iar pacientii depistati ca infectati cu VHC sa fie imediat evaluati si tratati, se arata intr-un comunicat al Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie.

Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu Institutul Clinic Fundeni si Centrele de Gastroenterologie si Hepatologie din Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Romanian Association for Liver Diseases (RoALD) si Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice (APAH).

In cadrul acestui proiect se propune accesul larg al populatiei la testarea rapida si gratuita, precum si accesul imediat la tratament al persoanelor depistate ca infectate cu VHC din regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Nord-Est, Centru, Vest si Nord-Vest.

Proiectul se deruleaza in contextul in care Romania are cea mai mare prevalenta a infectiei VHC din Europa (2,5%), cu peste 550.000 de persoane viremice.

Etichete: testare hepatita C, simptome hepatita C, diagnostic hepatita C

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • Ispas Georgica spune:

    A SEMNAT NOUL MINISTRU AL SĂNĂTĂȚII ACORDUL PENTRU TRATAMENTUL HVC.,?

  • blanita spune:

    vreau sa stiu daca e posibil sa am hepatita C sau ce altceva la ficat?fosfoteza alcalina-ser 119 si hematii VSH-32/CAMP>5 /CELULE CAMP

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.