Testarea gratuita Babes-Papanicolau si HPV pentru femeile din Regiunea Centru

Femeile cu varste intre 24-64 de ani, asigurate sau nu, din regiunea Centru, vor putea efectua teste gratuite Babes-Papanicolau si HPV.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures a anuntat lansarea Campaniei ‘Expresul de Screening’, care se va derula pana la inceputul lunii decembrie cu scopul de a efectua teste gratuite Babes-Papanicolau si HPV si de a indemna populatia sa participe regulat la controale medicale.

“Numarul foarte mare de femei cu rezultate pozitive, cu afectiuni ale colului uterin, pe care le-am depistat si acum le tratam, ne-a motivat sa acceleram procesul de testare Babes Papanicolau si HPV si de a include cat mai multe femei in screening. Obiectivul cel mai important al proiectului este FEMEIA din regiunea Centru, femeia care nu a avut acces la informatii si servicii medicale, femeia tanara, activa, femeia bogata sau saraca. In urmatoarele doua luni ne-am propus sa fim in cat mai multe locatii, sa informam cat mai multe femei despre cancerul de col uterin, sa le testam si sa le indrumam la controale medicale regulate. Screeningul salveaza vieti, iar cancerul de col uterin poate fi tratat daca este descoperit la timp. Accesul la testare este gratuit tuturor, pe baza cartii de identitate, indiferent daca femeia este asigurata sau nu! Daca rezultatul e bun, 5 ani nu trebuie repetat”, a precizat managerul de proiect dr Cosmina Uzun, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, medicul a indemnat femeile sa apeleze la centrele de testare, intrucat este mult mai usor sa previi decat sa tratezi.

Derularea acestei campanii presupune deplasarea zilnica a caravanei mobile de screening in localitati rurale, la evenimente publice, la mall-uri, la angajatori, la persoane vulnerabile/defavorizate, obiectivul fiind cresterea numarului de persoane care beneficiaza de programe de sanatate de preventie, depistare precoce (screening), diagnostic si tratament pentru principalele patologii, in contextual extrem de ingrijorator al incidentei crescute a cancerului de col uterin din Romania.

Fcare nu ajung la caravana in aceasta perioada, sunt invitate la testare gratuita BP si HPV la centrele de recoltare din unitatile sanitare publice sau din cadrul cabinetelor private de obstetrica-ginecologie.

Etichete: teste gratuite Babes-Papanicolau si HPV, teste gratite femei, spitalul judetean targu mures

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.