TelVerde pentru persoanele cu depresie si anxietate

A fost lansat primul hub antidepresie din Romania – depreHUB. Este vorba despre un proiect national, initiat cu scopul de a reuni, sub cupola unui nou concept in Romania, totalitatea serviciilor de prevenire a depresiei si anxietatii, evaluare e-health, diagnostic, interventie si reintegrare psiho-sociala, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa, acest proiect se adreseaza atat pacientului cu depresie sau anxietate, cat si persoanelor cu risc emotional, prin servicii multidisciplinare si actiuni dedicate abordarii 360 de grade a individului: evaluarea, diagnostic si tratament online si face to face; servicii sociale de psihoterapie gratuita; workshop-uri de constientizare si preventia recidivei; grupuri de suport pentru depresie, anxietate, atacuri de panica; consiliere nutritionala, sportiva, juridica, vocationala; tehnici si terapii alternative; programe de reintegrare socio-profesionala.

Potrivit sursei citate, componenta de terapie stiintifica online a depresiei si anxietatii este sustinuta prin intermediul platformelor partenere Depreter si Paxonline. Cele doua platforme asigura accesul online la screening si diagnostic pentru depresie si anxietate, la monitorizarea starilor depresive si tratamentul depresiei, fara a fi necesara prezenta beneficiarului in cabinetul terapeutului.

Proiectul este sustinut de psihologul Yolanda Cretescu, prin Asociatia Happy Minds, care spune ca acest hub s-a dorit a fi ‘o umbrela de specialisti’.

„Depresia si anxietatea sunt doua boli foarte complicate, ca atare a aparut depreHUB, care s-a dorit a fi o umbrela de specialisti. (…) Vom creste parteneriate atat cu ONG-urile, cat si cu institutiile abilitate, suntem in discutii cu Ministerul Sanatatii, cu corporatiile, cu sistemele medicale private. (…) DepreHUB isi propune, atat prin TelVerde, cat si prin platformele de inalta performanta, sa aduca preventie si screening imediat pentru orice roman”, a sustinut psihologul potrivit Agerpres.

O alta componenta importanta a proiectului este cea dedicata mediului de business si corporatiilor care vor sa investeasca in bunastarea emotionala a angajatilor.

TelVerde 0800.0800.20 poate fi apelat de persoane care au atacuri de panica, anxietate ori depresie. Peste 50 de absolventi si studenti ai facultatilor de psihologie au fost invatati sa asigure suport primar in situatii de criza emotionala prin intermediul acestei linii telefonice gratuite.

Etichete: ajutor depresie, ajutor anxietate, tratament anxietate, telverde depresie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!