Studiu: Somnul de calitate poate creste capacitatea de protectie antivirala

Oamenii de stiinta din Germania au concluzionat, in cadrul unei studiu, ca somnul imbunatateste capacitatea organismului de a lupta impotriva racelii si mareste capacitatea unor celule ale sistemului imunitar de a lupta cu virusurile.
Potrivit Reuters, cercetatorii au demonstrat ca lipsa de somn sau perioadele lungi de stres duc la niveluri mai ridicate de hormoni care incetinesc capacitatea organismului de protectie antivirala

Conducatorul studiului, cercetatorul Stoyan Dimitrov de la Universitatea din Tubingen, Germania, a precizat ca pentru ca sistemul imunitar sa lupte mai bine impotriva “invadatorilor”, este nevoie sa avem o durata necesara de somn in fiecare noapte si sa evitam stresul cronic.

De altfel, si ceilalti cercetatori care au luat parte la studiu banuiesc ca anumiti hormoni cum ar fi epinefrina, norepinefrina, adenozina si prostaglandina ar putea impiedica activarea proteinelor ce pot juca un rol important in apararea organismului.

Acest studiu intareste inca odata ipoteza conform careia somnul suficient si de calitate poate avea efecte de sustinere a organismului.

Etichete: somnul, raceala, protectie antivirala

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.