Studiu: Se poate muri din dragoste


Sa mori de dragoste ranita, vorba cantecului romanesc, se pare ca numai este doar o simpla expresie. Cercetatorii au descoperit ca…se poate muri din asta.

Dupa ce o echipa de cardiologi din Elvetia a declarat ca durerea din dragoste poate duce la un sindrom care afecteaza in mod real sanatatea, acum, tot mai multi cercetatorii confirma acest lucru.

Asa ca „Sa mori din dragoste” expresia des folosita dupa o „inima franta”, devine o formula ce trebuie luata in sens propriu.

Cercetatorii Nicholas A. Christakis de la Harvard si Felix Elwert de la Universitatea Wisconsin au observat timp de noua ani peste 370.000 de perechi casatorite din Statele Unite ale Americii.

Observatiile lor au aratat ca atunci cand unul dintre parteneri moare, riscul ca celalalt sa il urmeze creste semnificativ.

„Stim acum ca actiunea combinata a inimii si creierului face ca oamenii cu inima franta sa moara dupa un eveniment stresant survenit brusc”, a declarat Angela Kucia, conferentiar la Universitatea South Australia, la ABC News , interviu preluat si de site-ul 7sur7.be.

Pentru a stabili cu exactitate aceasta ipoteza, cercetatorii mai au nevoie de studii suplimentare, dar la acest moment, ei sunt de parere ca ceea ce “distruge” inima este marea cantitate de hormoni de stres.

Dupa un asemenea eveniment nefericit ca decesul unui partener, apar dureri toracice si insuficienta cardiaca.

Astfel, sindromul inimii frante ar fi legat de un eveniment socant.

Citeste si Sindromul inimii frante exista! Cardiologii au confirmat

Citeste si De ce merg oamenii la munca atunci cand sunt bolnavi?

Citeste si Emotia pozitiva ne mentine sanatosi si fericiti

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.