Studiu: Femeile care au relatii sexuale frecvente, ajung mai tarziu la menopauza

Femeile care au raporturi sexuale frecvente la apropierea menopauzei ajung mult mai lent la aceasta in comparatie cu cele care nu sunt la fel de active sexual la aceeasi varsta, conform unui studiu citat de AFP.

S-a constatat ca relatiile sexuale de cel putin o data pe saptamana au redus cu 28% riscul de a intra la menopauza, comparativ cu femeile care au raporturi sexuale mai putin de o data pe luna.

Potrivit studiului publicat in Royal Society Open Science, acest fapt s-ar putea explica printr-un raspuns al organismului la presiunile evolutiei.

”Daca o femeie are putine relatii sexuale sau rare in jurul varstei de 40 de ani corpul ei nu va primi semnalele fizice ale unei posibile sarcini.”, scriu Megan Arnot si Ruth Mace, cercetatoare la University College London, potrivit Agerpres.

Cercetarile realizate pana acum, au tot incercat sa explice de ce femeile casatorite ajung la menopauza mai tarziu decat cele necasatorite sau divortate.

Astfel, cele doua cercetatoare au analizat date prelevate de la aproape 3.000 de femei din Statele Unite, cu o varsta medie a participantelor de 46 de ani. Niciuna din esantionul de studiu nu intrase la menopauza, insa aproape jumatate erau in premenopauza, cu simptome minore.

In cursul unui deceniu de monitorizare 45% dintre femei au ajuns la menopauza natural, in medie la 52 de ani.

Potrivit oamenilor de stiinta, corelatia dintre frecventa raporturilor sexuale si debutul menopauzei a fost incontestabila.

Etichete: menopauza, varsta menopauza, simptome menopauza, relatii sexuale menopauza

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.