Studiu: Efecte secundare la pacientii vindecati de Covid-19

Noua din zece pacienti vindecati de COVID-19 au declarat ca s-au confruntat cu efecte secundare precum oboseala, simptome psihologice, dar si pierderea mirosului si a gustului, potrivit unui studiu realizat in Coreea de Sud, conform Reuters.

Cercetarea vine in contextul in care bilantul deceselor la nivel global din cauza COVID-19 a trecut, marti, de 1 milion, ceea ce reprezinta un prag sumbru intr-o pandemie care a devastat economia globala, a supraincarcat sistemele de sanatate si a schimbat stilul de viata al oamenilor, relateaza si Agerpres.

In cadrul unui sondaj online la care au participat 965 de pacienti vindecati de COVID-19, 879 de persoane, echivalentul a 91,1%, au raspuns ca au suferit cel putin un efect advers in urma bolii, Noua din zece pacienti vindecati de COVID-19 au declarat ca s-au confruntat cu efecte secundare precum oboseala, simptome psihologice, dar si pierderea mirosului si a gustului, potrivit unui studiu a declarat in cadrul unei conferinte de presa Kwon Jun-wook, un oficial in cadrul Agentiei Coreene pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (KDCA).

Oboseala a fost cel mai frecvent efect secundar, intalnit la 26,2% dintre participanti, urmat de dificultate in concentrare, manifestata la 24,6%, a mai spus Kwon.

Alte simptome au inclus efecte secundare psihologice sau mintale, precum si pierderea gustului si a mirosului.

Kim Shin-woo, profesor de medicina interna la Facultatea de Medicina a Universitatii Nationale Kyungpook din Daegu, a discutat cu 5.762 de pacienti vindecati din Coreea de Sud si 16,7% dintre acestia au participat la sondaj, a spus Kwon.

Potrivit surselor citate, Coreea de Sud va conduce anul viitor un studiu separat la care participa 16 organizatii din domeniul medical despre complicatii potentiale ale bolii si care va contine o analiza detaliata cuprinzand tomografii ale pacientilor recuperati.

Etichete: efecte secundare covid, simptome covid, efecte dupa vindecarea de covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.