Studiu: Copiii pot avea, simultan, virusul SARS-CoV-2 si anticorpi Covid

Copiii pot avea in acelasi timp atat anticorpi impotriva COVID-19, cat si virusul care provoaca aceasta boala, potrivit unui studiu. In etapa urmatoare de cercetare, oamenii de stiinta vor trebuie sa verifice daca virusul care este prezent alaturi de anticorpi poate fi transmis si altor persoane, potrivit Journal of Pedriatrics si EFE.

Nationwide Children’s Hospital din Statele Unite a efectuat studiu prin care s-a dorit sa se determine perioada de care au nevoie pacientii copii pentru a elimina virusul din organism si momentul in care ei incep sa produca anticorpi, fapt care a dovedit ca „virusul si anticorpii pot coexista la pacientii tineri”, relateaza si Agerpres.

Din cei 215 de pacienti participanti la studiu, 33 au fost supusi unor teste atat pentru anticorpi, cat si pentru infectia COVID-19, iar in sangele a noua dintre ei s-a detectat prezenta anticorpilor, ulterior ei fiind testati pozitiv si cu noul coronavirus, noteaza spitalul intr-un comunicat.

Autoarea principala a cercetarii, Burak Bahar, a relevat ca in majoritatea bolilor provocate de virusuri, atunci cand se detecteaza prezenta anticorpilor, nu mai este detectat si virusul. Dar in cazul infectiei COVID-19 se remarca ambele lucruri, ceea ce inseamna ca pacientii copii au posibilitatea de a transmite virusul, chiar si atunci cand au dezvoltat anticorpi, mai scriu sursele citate.

Studiul a fost realizat pe un numar 6.369 de copii, carora li s-au facut teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, si 215 pacienti care au fost supusi unor teste pentru anticorpi in perioada 13 martie – 21 iunie.

Cercetatorii au constatat ca pacientii cu varste intre sase si 15 ani au avut nevoie de mai mult timp pentru a elimina virusul (in medie 32 de zile) comparativ cu cei cu varste cuprinse intre 16 si 22 ani (18 zile).

In urmatoarea faza a studiului se va verifica daca virusul prezent alaturi de anticorpi poate fi transmis si altor persoane.

Etichete: copii coronavirus, covid-19 copii, anticorpi copii, virusul sars-cov-2

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.