Studiu: Ciocolata poate calma tusea

pofta-de-dulce-ciocolataSe stie deja ca ciocolata are mai multe proprietati benefice asupra corpului si as starii de spirit, insa de curand, oamenii de stiinta au descoperit un alt avantaj al „elixirului” dulce.
Coordonatorul studiilor legate de bolile cardiovasculare si respiratorii de la Universitatea Hull din Marea Britanie, Prof. Alyn Morice, in urma cercetarilor, a descoperit ca ciocolata poate calma tusea.

Potrivit publicatiei The Independent, o cercetare pentru cel mai bun tratament pentru tuse, a aratat ca medicamentele pe baza de cacao sunt mai bune decat cele standard.

In cadrul studiului au fost monitorizati multi pacienti cu tuse. In cazul a 163 de persoane s-a constatat ca starea de sanatate a fost imbunatatita in doua zile, dupa ce au consumat medicamente pe baza de cacao  sau ciocolata.

Oamenii de stiinta au realizat ca teobromina, un alcaloid din boabele de cacao, cafea sau in frunzele de ceai, este mai eficient in tratarea reflexului de a tusi.

Ce alte proprietati benefice mai are ciocolata, vezi AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.