Spitalul Colentina va primi doar pacienti cu coronavirus

Spitalul Colentina va fi eliberat treptat si va deveni unitate suport pentru Institutul de boli infectioase ”Matei Bals”, primind doar pacienti infectati cu noul coronavirus.

“Pregatim in aceasta perioada ca Spitalul Colentina, unul dintre cele mai mari si importante unitati spitalicesti din Bucuresti, sa devina unitate suport a Institutului de boli infectioase ‘Matei Bals’. Vreau sa le transmit atat pacientilor tratati la Spitalul Colentina, cat si medicilor si asistentelor ca nu i-am parasit, nu i-am abandonat. Ne ingrijim de soarta lor, dar trebuie cu totii sa contribuim in aceasta perioada de pandemie de coronavirus. Prin urmare, din discutiile pe care le-am avut cu ministrul Sanatatii, situatia va fi urmatoarea: practic, in Spitalul Colentina, dupa ce acesta va fi eliberat, cele mai usoare cazuri – tratate deja – vor fi externate; pacientii care mai au nevoie de ingrijire vor fi transferati la celelalte spitale. Corp cu corp, deci cladire cu cladire, pentru ca este un spital pavilionar, va primi pacientii de la Institutul de boli infectioase ‘Matei Bals’, sub directa indrumare a profesorului Streinu Cercel”, a spus Gabriela Firea intr-o transmisie pe pagina sa de Facebook.

Edilul a dat asigurari ca se va avea grija ca medicii si asistentele de aici sa aiba echipamente de protectie.

Etichete: spitalul colentina, internari spitalul colentina, pacienti coronavirus, diagnostic coronavirus,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.