Spitale dotate cu aparatura medicala noua, la Satu Mare

Ministerul Sanatatii a suplimentat fondurile pentru achizitionarea aparaturii medicale si echipamentelor de urgenta in sanatate, pentru spitalele din judetul Satu Mare.

„Dupa ce in urma cu doua saptamani Ministerul Sanatatii a stabilit repartizarea a 12,2 milioane de lei pentru Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, Spitalul Orasenesc Negresti-Oas si Spitalul de Pneumoftiziologie, autoritatea de stat in domeniul sanatatii publice a decis sa creasca valoarea acestei sume la 19,6 milioane de lei. Astfel, pe lista cu aparaturi si echipamente medicale pentru Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare se mai regasesc un computer tomograf, un instrumentar laparoscopic si aparatura laparoscopica, cinci incubatoare cu servocontrol, un fibroscan, un sistem de ultrasonografie performant, aparat de curatat cu ultrasunete pentru instrumentar, aparat de sigilat pungi rotativ, doua mese de impachetat, doua masini de spalat si dezinfectat, precum si o statie de tratare apa si o trusa videoendoscopie pentru ERCP”, transmite Consiliul Judetean Satu Mare intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Spitalul Orasenesc Negresti-Oas va primi un mamograf, un sistem complet videoendoscopie cu gastroscop si colonoscop, doua ventilatoare mecanice, un defibrilator automat cu pacemaker extern integrat, doua sisteme de incalzire externa a pacientului, un electrocardiograf cu 12 canale si un sistem de intubatie dificila si de rutina.

De asemenea, la Spitalului de Pneumoftiziologie a fost suplimentat necesarul cu 180 de paturi de spital, doua poligrafe, un plestimograf, un aparat automat sterilizare endoscoape, doua instalatii gaze medicale si un videofibrobronhoscop.

Etichete: spitale satu mare, aparatura medicala, spitalul orasenesc negresti-oas, spitalului de pneumoftiziologie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.