Spirometrii gratuite in Capitala

La sfarsitul acestei saptamani, Societatea Romana de Pneumologie face spirometrii gratuite pentru pacientii diagnosticati si pentru persoanele la risc, la intrarea principala a Spitalului Coltea din Capitala.

„Stop pentru astm este sloganul sub care se desfasoara in acest an Ziua Mondiala de Lupta impotriva Astmului. Pacientii trebuie sa faca testari periodice (spirometrii), sa evalueze detaliat simptomele impreuna cu medicul si, cel mai important, sa ia tratamentul cu acuratete. Astfel, astmul poate fi controlat. (…) De peste 11 ani facem in luna mai, cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului, testari gratuite pentru pacientii diagnosticati si pentru persoanele la risc. Si anul acesta oferim spirometrii gratuite pe 11-12 mai, in curtea Spitalului Coltea, cu intrare dinspre Bdul Ion C. Bratianu. Speram sa vina cat mai multi oameni”, a declarat presedintele SRP, Ruxandra Ulmeanu, citata de Agerpres.

Datele arata ca multi pacienti romani nu isi iau tratamentul pentru ca uita – 49% , iar un procent de 47% dintre bolanvii de astm renunta la medicatie cand se simt mai bine, cu toate ca astmul este o boala cronica.

Etichete: teste plamani, spirometrie, astmul

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.