Specialistii avertizeaza ca virusul HIV devine din ce in ce mai puternic

manVirusul HIV devine din ce in ce mai puternic, adaptat la profilurile genetice cele mai comune, conform ultimelor cercetari publicate in revista de specialitate “AIDS”. Aceste variante agresive ale virusului HIV determina ca sistemul imunitar sa nu poata lupta impotriva progresiei infectiei catre SIDA. Specialistii considera ca tocmai aceste transformari ale virusului HIV stau la baza numarului mare de persoane infectate cu HIV la nivel mondial.

35,3 milioane de persoane sufera de HIV/SIDA la nivel mondial

Conform Statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), 35,3 milioane de persoane la nivel global sunt afectate de virusul HIV.

Chiar daca in perioada 2001 – 2012 a fost inregistrata o scadere cu 33% a numarului de persoane infectate cu virusul HIV, autorii studiului, citati de elpais.com, considera ca virusul HIV a devenit mult mai puternic, determinand dezvoltarea rapida a bolii SIDA.

Specialistii considera ca solutia cea mai importanta este preventia infectarii cu virusul HIV, dar si masurile de depistare precoce HIV/SIDA pentru inceperea tratamentului.

19 milioane de persoane nu au acces la tratamentul impotriva HIV/SIDA

Conform statisticilor OMS, in 2012 9,7 milioane de persoane urmau un tratament impotriva infectiei HIV/SIDA.

Datele arata insa ca peste 19 milioane de persoane cu HIV/SIDA au nevoie de tratament, insa nu au acces la medicamentele de care au nevoie.

In ce cazuri se pot inregistra mutatii ale virusului HIV

Autorii studiului avertizeaza ca virusul poate deveni agresiv la persoanele care se infecteaza insa nu incep tratamentul la timp.

In acest caz, riscul de a transmite virusul altor persoane si consecintele lui ar fi mult mai mari deoarce sistemul imunitar al persoanei infectate nu ar putea controla virusul.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.