Sindicatele din Educatie: Din cauza lipsei de personal, scolile risca sa devina focare Covid-19

Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” a trimis o scrisoare deschisa premierului Ludovic Orban in care avertizeaza ca din cauza lipsei de personal, scolile risca sa devina focare Covid-19.

Sindicalistii din Invatamant spun ca au semnalat inca din luna august deficitul de personal cu care se confrunta unitatile de invatamant si au solicitat efectuarea, in regim de urgenta, a demersurilor necesare pentru a permite angajarea personalului indispensabil aplicarii masurilor de prevenire si combatere a imbolnavirilor cu SARS-CoV-2.

Conform scrisorii adresate prim-ministrului Orban, rezultatul a fost aparitia HG nr. 765/2020, prin care numarul total de posturi din invatamantul preuniversitar de stat, inclusiv invatamantul special, centrele judetene de resurse si asistenta educationala/Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala, a crescut la 285.960 de posturi, fata de 285.460 cate erau anterior. Deci, un plus de doar 500 de posturi.

“Domnule prim-ministru, din cauza blocarii angajarilor, multe dintre unitatile de invatamant sunt obligate sa constituie formatiunile de studiu peste limita maxima prevazuta de lege, mai ales in conditiile cresterii numarului de elevi in marile aglomerari urbane. De asemenea, deficitul de personal nedidactic pune in pericol siguranta tuturor celor din unitate: copii si salariati. Daca nu veti suplimenta urgent si semnificativ numarul de posturi din invatamantul preuniversitar de stat, riscati sa transformati unitatile de invatamant in focare de infectie, ceea ce va conduce la o transmitere in masa, accelerata, a bolii”, scrie in documentul semnat de Marius Ovidiu Nistor, presedintele Federatiei “Spiru Haret”.

Etichete: cazuri covid-19 in scoli, coronavirus la copii, scoli covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.