Serviciile de spitalizare sunt gratuite in spitalele private aflate in contract cu CNAS

Serviciile de spitalizare pentru cazurile acute, acordate asiguratilor in unitatile sanitare publice aflate in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate, sunt gratuite.

Asiguratilor care opteaza pentru servicii de spitalizare in unitatile sanitare private aflate in relatie contactuala cu casele de asigurari li se poate solicita plata unei contributii personale, care sa acopere diferenta intre tariful practicat de spital si tariful decontat de casa de asigurari pentru rezolvarea fiecarui caz, precizeaza reprezentantii Casei Nationala de Asigurari de Sanatate.

Totusi, ei atrag atentia ca nici contributia personala si nici costul serviciilor de care beneficiaza asiguratii in spitale private care nu sunt in relatie contractuala cu casa de asigurari de sanatate nu se deconteaza, fiind suportate exclusiv de catre asigurati!

CNAS a lansat, de curand, Ghidul asiguratului, un instrument care ajuta publicul sa inteleaga modul de functionare a serviciilor oferite in cadrul sistemului social de asigurari de sanatate.

Etichete: spitalizare gratuita, spitalizare intr-un spital privat, decontare spitalizare, spitalizare pentru cazurile acute

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.