CNAS a lansat ghidul asiguratului pentru pacientii din sistemul public de sanatate

CNAS anunta ca a lansat Ghidul asiguratului, un instrument care ajuta publicul sa inteleaga modul de functionare a serviciilor oferite in cadrul sistemului social de asigurari de sanatate.

Potrivit institutiei, ghidul asiguratului cuprinde informatii despre calitatea de asigurat, modalitatile de accesare a serviciilor pe fiecare domeniu de asistenta medicala, precum si drepturile si obligatiile asiguratului, conform reglementarilor in vigoare la nivelul lunii iulie 2021.

Acest ghid se adreseaza atat persoanelor asigurate, cat si celor neasigurate, care pot afla care sunt serviciile medicale la care au dreptul si care este modalitatea de accesare a acestora.

„Informarea corecta, completa si accesibila a celor pe care ii deserveste un sistem de sanatate este o conditie fundamentala pentru buna functionare a acestuia. Nu doar in Romania, ci in orice tara. Pe fondul unor reglementari complexe si deseori in schimbare, cu atat mai mult in contextul pandemiei COVID-19, a situa oamenii in centrul sistemului inseamna nu doar a concepe si implementa politici de sanatate adecvate, ci si (mai ales) a le oferi acestora instrumente care sa ii ajute sa beneficieze de serviciile la care au dreptul, cu respectarea obligatiilor legale. Acest ghid este un astfel de instrument.”, afirma Adrian Gheorghe, presedintele CNAS, in prefata Ghidului asiguratului.

Pe baza propunerilor si recomandarilor primite dupa parcurgerea acestui ghid, CNAS anunta ca va elabora si alte editii, astfel incat sa vina cat mai mult in sprijinul persoanelor care doresc sa se informeze asupra modului in care pot accesa serviciile acordate in sistemul public de sanatate.

Etichete: ghidul asiguratului, pacientii din sistemul public de sanatate, CNAS

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.