Saptamana Mondiala a Alergiei | Simptomele anafilaxiei

Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica (SRAIC) se alatura Organizatiei Mondiala a Alergiilor (WAO) in campania STOP Anafilaxiei!

Impreuna cu societatile nationale membre, WAO isi propune sa aduca in atentie bolile alergice si astmul, afectiuni cu prevalenta in crestere in intreaga lume, pentru a furniza ultimele informatii in vederea abordarii corecte a acestora de catre specialistii in domeniu, dar si pentru educarea publicului.

Potrivit unui comunicat de presa, Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica (SRAIC) vine in sprijinul acestei campanii pentru a trage un semnal de alarma asupra constientizarii pericolului anafilaxiei, subiect care reprezinta tema campaniei din acest an.

Anafilaxia reprezinta o reactie alergica severa care poate pune in pericol viata daca nu este recunoscuta si tratata imediat. Factorii declansatori frecventi sunt anumite alimente (arahide, peste, fructe de mare, ou si lapte), anumite medicamente (unele antibiotice si antiinflamatoare), veninul de insecte si latexul.

Simptomele anafilaxiei se produc de obicei in decurs de cateva minute de la expunerea la un alergen si se manifesta atat la copii, cat si la adulti sub forma de:

• Constrictie a cailor respiratorii, limba umflata, gat inflamat, respiratie dificila, suieratoare
• Reactii cutanate, precum urticarie si prurit (mancarime) sau piele inrosita
• Tensiune arteriala scazuta (hipotensiune)
• Puls slab si rapid
• Ameteala sau lesin

“In cazul in care dumneavoastra sau cineva care va este alaturi are o reactie alergica severa, solicitati ajutor medical. Nu asteptati ca simptomele sa treaca de la sine. Daca persoana care are un soc anafilactic poarta la ea o injectie cu epinefrina, administrati-i-o imediat, ii puteti salva viata.”, se precizeaza in comunicatul mentionat.

Programati acum un consult la medicul specialist alergolog daca ati avut in trecut un atac alergic sever sau ati prezentat semnele si simptomele anafilaxiei si urmati sfatul acestuia!

Pentru diagnosticul corect si tratamentul adecvat este foarte importanta consultarea medicului specialist alergolog.

Etichete: alergii, anafilaxie, simptome anafilaxie, diagnostic alergii severe

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.