Rapiditatea cu care se transmite noul coronavirus din China starneste ingrijorare

Autoritatile chineze au inregistrat al treilea deces si aproape 140 de cazuri noi de imbolnavire cu coronavirusul aparut in luna decembrie a anului trecut.

Pana in prezent, bilantul se ridica la peste 200 de imbolnaviri cu virusul care seamana a sindrom acut respirator server (SARS). Dintre personele care s-au imbolnavit, 170 se afla in spital, sub supraveghere medicala.

Potrivit BBC, noile cazuri au fost depistate in localitatile Wuhan, Beijing and Shenzhen.

Asta inseama ca autoritatile confirma raspandirea virusului in afara focarului initial din orasul Wuhan. De fapt, coronavirusul s-a raspandit si in afara Chinei. Pana acum, au fost confirmate doua cazuri in Thailanda, unul in Japonia si unul in Coreea de Sud.

Institutul National de Sanatate Publica din Romania a luat deja primele masuri in ceea ce priveste noul tip de coronavirus. In acest sens au fost informate deja directiile de sanatate publica.

Expertii in sanatate publica sustin ca pentru Romania, riscul de transmitere este unul scazut.

Etichete: coronavirus China, SARS, pneumonie, virus

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.