Un tip nou de coronavirus, aparut de curand, afecteaza populatia chineza

O forma misterioasa de pneumonie care s-a raspandit in metropola chineza Wuhan, din centrul Chinei, ar putea fi cauzata de un nou tip de coronavirus, relateaza presa internationala.

Cercetatorii care au analizat virusul au ajuns la concluzia preliminara ca este vorba despre un nou tip de coronavirus, identificat la 15 pacienti.

Coronavirusurile pot infecta animale si oameni, provocand o varietate de boli, de la raceala obisnuita la afectiuni severe, precum Sindromul respirator acut sever (SARS ) si Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), scrie si Agerpres.

Autoritatile medicale din localitatea afectata au precizat ca 59 de pacienti au fost diagnosticati cu aceasta forma de pneumonie, dintre care sapte se afla in stare critica.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), mai multi pacienti au lucrat sau au vizitat aceeasi piata de fructe de mare din Wuhan cand s-au imbolnavit in luna decembrie.

Simptomele clinice au inclus la unii pacienti febra, dificultati respiratorii si leziuni pulmonare.

Potrivit sursei citate, ambasada SUA in China a emis o alerta sanitara in care recomanda celor care calatoresc in Wuhan sa evite animalele, pietele de animale, carnea cruda si contactul cu persoanele bolnave.

Etichete: pneumonie, coronavirus, virus periculos, simptome dificultati respiratorii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.