Rafila: Toate restrictiile vor fi ridicate | Masca nu mai e obligatorie

Toate restrictiile impuse in contextul pandemiei de Covid-19, in Romania, vor fi ridicate, a anuntat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Potrivit demnitarului, masca de protectie nu va mai fi obligatorie in spatiile interioare, nici in exterior, operatorii economici vor functiona fara restrictii privind capacitatea sau orarul de functionare, si, de asememea, se renunta certificatul digital COVID si la formularul PLF.

“Odata cu expirarea starii de alerta se va ajunge in situatia in care restrictiile care au existat in Romania sa fie ridicate. Practic, prudenta si responsabilitatea individuala cred ca trebuie sa reprezinte principalele atribute ale perioadei urmatoare”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, marti, intr-o conferinta de presa.
Totusi, el a subliniat ca ministerul va recomanda in continuare unele masuri, chiar daca acestea nu vor mai fi obligatorii.

“Recomandam cetatenilor, apropo de calatoriile in strainatate, pentru ca marea majoritate a tarilor europene pastreaza acest certificat la intrarea in fiecare stat membru, sa consulte conditiile de calatorie. Noi suntem pregatiti si pastram partea de legislatie care permite emiterea acestui certificat electronic”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Marti, 8 martie, este ultima zi de stare de alerta sanitara pe teritoriul Romaniei, in contextul pandemiei de Covid-19.

Etichete: restrictii pandemie, masca obligatorie, certificat covid, rafila

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.