Primul transplant de penis si scrot din lume


O echipa de medici de la spitalul Johns Hopkis din SUA a reusit, in premiera mondiala, o operatie de transplant de penis si scrot, potrivit BBC.

Pacientul este un fost un soldat american care a fost grav ranit in Afganistan in urma exploziei unei bombe.

Medicii chirurgi au folosit penisul, scrotul si o portiune din peretele abdominal de la un pacient decedat, pe care apoi le-au transplantat fostului soldat.

Ei spun ca acum, barbatul ar trebui sa isi recupereze inclusiv functia sexuala a organului, un lucru imposibil in cazul reconstructiilor de penis.

Interventia chirurgicala a durat 14 ore, iar la ea a participat o echipa de 11 chirurgi. Operatia a avut loc pe 26 martie, dar medicii au asteptat sa vada cum se recupereaza pacientul inainte de a face public acest lucru, relateaza si Digi24.

Medicii au mai precizat ca nu a fost efectuat si un transplant de testicule, din motive care tin de etica profesionala.

„Astfel de rani devastaoare au un impact asupra identitatii oamenilor, asupra stimei de sine si a relatiilor intime. Dar de multe ori nimeni nu vorbeste despre ele”, a declarat medicul Andrew Lee, seful departamentului de Chirurgie Plastica si Reparatorie de la Johns Hopkins.

Soldatul, a carui identitate a fost pastrata secreta, a declarat dupa operatie ca se simte din nou „normal”. Medicii se asteapta acum ca barbatul sa se recupereze complet in decurs de 6 pana la 12 luni, mai scriu sursele citate.

Primul transplant de penis din SUA a avut loc in 2016, la Spitalul General din Massachusetts, Boston, iar in 2014 chirurgii din Africa de Sud au efectuat primul transplant de penis din lume.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.