Primul transplant de penis si scrot din lume


O echipa de medici de la spitalul Johns Hopkis din SUA a reusit, in premiera mondiala, o operatie de transplant de penis si scrot, potrivit BBC.

Pacientul este un fost un soldat american care a fost grav ranit in Afganistan in urma exploziei unei bombe.

Medicii chirurgi au folosit penisul, scrotul si o portiune din peretele abdominal de la un pacient decedat, pe care apoi le-au transplantat fostului soldat.

Ei spun ca acum, barbatul ar trebui sa isi recupereze inclusiv functia sexuala a organului, un lucru imposibil in cazul reconstructiilor de penis.

Interventia chirurgicala a durat 14 ore, iar la ea a participat o echipa de 11 chirurgi. Operatia a avut loc pe 26 martie, dar medicii au asteptat sa vada cum se recupereaza pacientul inainte de a face public acest lucru, relateaza si Digi24.

Medicii au mai precizat ca nu a fost efectuat si un transplant de testicule, din motive care tin de etica profesionala.

„Astfel de rani devastaoare au un impact asupra identitatii oamenilor, asupra stimei de sine si a relatiilor intime. Dar de multe ori nimeni nu vorbeste despre ele”, a declarat medicul Andrew Lee, seful departamentului de Chirurgie Plastica si Reparatorie de la Johns Hopkins.

Soldatul, a carui identitate a fost pastrata secreta, a declarat dupa operatie ca se simte din nou „normal”. Medicii se asteapta acum ca barbatul sa se recupereze complet in decurs de 6 pana la 12 luni, mai scriu sursele citate.

Primul transplant de penis din SUA a avut loc in 2016, la Spitalul General din Massachusetts, Boston, iar in 2014 chirurgii din Africa de Sud au efectuat primul transplant de penis din lume.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!