Transplant de penis realizat cu succes

transplantS-a realizat primul transplant de penis din lume in Africa de Sud, o operatie de succes, spun medicii care au realizat interventia.

„Am privilegiul de a fi participat la acest prim transplant reusit (de penis) din lume”, a declarat profesorul Frank Graewe, seful departamentului de chirurgie reconstructiva de la Universitatea Stellenbosch din Africa de Sud.

20minutes.fr relateaza insa ca si anul trecut a fost realizat un alt transplant de penis, dar interventia nu a avut succes.

De asemenea, in anul 2016, in China a fost facuta o operatie asemenatoare, dar mai apoi organul a trebuit sa fie extirpat din cauza „problemelor de ordin psihologic ale pacientului”.

De data aceasta, operatia facuta in Africa de Sud a fost anuntata la 3 luni de la realizare, iar in prezent, pacientul in varsta de 21 de ani si-a recuperat toate functiile urinare si reproductive ale organului sau sexual, au precizat doctorii, conform Mediafax.

Penisul lui fusese amputat cu trei ani inainte, dupa o serie de infectii consecutive aparute in urma unei circumcizii incorect efectuate in cadrul unei ceremonii traditionale africane.

Operatia de transplant a durat noua ore, iar penisul a fost prelevat de la un donator decedat.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.