Transplant de penis realizat cu succes

transplantS-a realizat primul transplant de penis din lume in Africa de Sud, o operatie de succes, spun medicii care au realizat interventia.

„Am privilegiul de a fi participat la acest prim transplant reusit (de penis) din lume”, a declarat profesorul Frank Graewe, seful departamentului de chirurgie reconstructiva de la Universitatea Stellenbosch din Africa de Sud.

20minutes.fr relateaza insa ca si anul trecut a fost realizat un alt transplant de penis, dar interventia nu a avut succes.

De asemenea, in anul 2016, in China a fost facuta o operatie asemenatoare, dar mai apoi organul a trebuit sa fie extirpat din cauza „problemelor de ordin psihologic ale pacientului”.

De data aceasta, operatia facuta in Africa de Sud a fost anuntata la 3 luni de la realizare, iar in prezent, pacientul in varsta de 21 de ani si-a recuperat toate functiile urinare si reproductive ale organului sau sexual, au precizat doctorii, conform Mediafax.

Penisul lui fusese amputat cu trei ani inainte, dupa o serie de infectii consecutive aparute in urma unei circumcizii incorect efectuate in cadrul unei ceremonii traditionale africane.

Operatia de transplant a durat noua ore, iar penisul a fost prelevat de la un donator decedat.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!