Primaria Capitalei a prelungit prgramul de testare genetica la cancerul de san in stadii incipiente

Primaria Municipiului Bucuresti a prelungit proiectului „Testarea genetica la cancerul de san in stadii incipiente” pana in anul 2021.

Programul prevede acordarea unui sprijin financiar pentru efectuarea de teste genetice, in suma de 17.000 lei/ beneficiar, pentru persoanele diagnosticate cu cancer de san.

„Proiectul a fost demarat incepand cu luna septembrie 2018, pentru un numar aproximativ de 1000 de beneficiari. Utilitatea acestui program a fost deja recunoscuta si apreciata de medicii oncologi din Bucuresti, iar pacientele au putut beneficia de tratamente oncologice tintite. Mentionam ca pana la data de 30 septembrie 2019, conform statisticilor, aproximativ 21% din numarul total de beneficiari s-au inregistrat in aplicatia online, au depus dosarul si au beneficiat de sprijinul financiar aprobat prin HCGMB nr. 309/14.06.2019”, scrie in comunicatul primariei Bucuresti.

In acest context, potrivit noilor modificari, bugetul multianual al proiectului va fi de 17.000.000 lei, pentru perioada septembrie 2018 – decembrie 2021, pentru aproximativ 1000 de beneficiari, nefiind generate noi costuri in procesul de implementare a proiectului.

De asemenea, conform sursei citate, in cadrul proiectului se deconteaza o procedura medicala de test molecular in valoare de 17.000 lei/beneficiar, sub forma de voucher pentru pacientii diagnosticati cu cancer de san, care au indicatie medicala eliberata de un medic specialist oncolog privind efectuarea de testare genetica.

Criterii de eligibilitate

– cancer de san in stadii incipiente;

– indeplinirea criteriilor medicale aprobate de societatile internationale de oncologie privind testarea genetica;

– beneficiari, cetateni ai municipiului Bucuresti.

Testele ofera pacientilor si medicilor informatii suplimentare despre probabilitatea de reaparitie a cancerului de san in urmatorii 10 ani de la momentul diagnosticului si despre probabilitatea de raspuns la chimioterapie.

Folosind testarea genetica, chimioterapia poate fi evitata la aproximativ 70% dintre femeile cu cancere in stadii incipiente cu anumite caracteristici.

In Franta si in Olanda, testarea genetica este acoperita prin sistemul de asigurari de sanatate.

Etichete: cancerul la san, cancer mamar, teste cancer la san, teste genetice cancer la san, teste genetice cancer decontate

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.