Pasagerii cu certificat digital Covid nu mai trec prin control DSP la aeroport

Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroportul Otopeni, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

“Incepand din 13 iulie a.c., toti pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coanda din tari aflate pe lista galbena pot utiliza fluxul verde (fara control DSP) daca prezinta un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore inainte de imbarcare. Pasagerii care sosesc din tari aflate pe lista rosie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai daca prezinta un certificat digital european COVID. Precizam ca certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile pentru accesul pe culoarul verde.”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Pentru a beneficia de aceasta facilitate, pasagerii trebuie sa prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde.Pasagerii sunt rugati sa isi actualizeze permanent informatiile privind intrarea in tara, acestea suferind modificari frecvente.

“De asemenea, insistam ca pasagerii care sosesc din tari aflate pe lista rosie sau galbena sa isi completeze din timp formularul solicitat de autoritatile sanitare din Romania. Acesta poate fi descarcat de pe site-urile companiilor aeriene sau www.mae.ro”, mai scrie in comunicatul citat.

Posesorii altor dovezi privind vaccinarea trebuie sa se prezinte la ghiseul DSP.

Vezi Cum se obtine certificatul digital Covid in mai putin de 10 pasi

Etichete: certificat digital covid, certificat vaccinare, control dsp aeroport

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.