Parintii ar putea avea o zi libera la inceput de an scolar

campanie-copii-epilepsiePrima zi a anului scolar ar putea fi zi libera pentru parinti, conform unei noi propuneri legislative. In aprilie, Senatul a aprobat aceasta initiativa, insa forul decizional in acest caz este Camera Deputatilor. Ziua libera ar putea fi acordata parintilor care au copii inscrisi in sistemul de invatamant preuniversitar.

Ziua libera se va acorda la cererea parintilor

Ziua libera la inceput de an scolar ar putea fi acordata parintilor doar la cerere, conform avocatnet.ro.

Parintii care au libera prima zi de an scolar, vor trebui sa recupereze ziua in termen de 30 de zile, conform aceleiasi surse.

Initiatorii acestei propuneri considera ca toti parintii ar trebui sa fie liberi in prima zi de an scolar.

Foarte multi parinti lipsesc sau intarzie la serviciu la inceput de an scolar pentru a fi alaturi de copiii lor.

“Este optional pentru cei care vor sa beneficieze de o zi libera in prima zi de scoala. In prima zi de scoala toata lumea se fofileaza, fuge sa ajunga langa copil si cred ca este aberatia normalitatii ca sa fim de acord cu acest proiect de lege. Nu putem pentru 1% din care poate nu ar beneficia de ea sa ignoram pe cei 99%”, a precizat senatorul Constantin Popa, citat de agerpres.ro.

Conform proiectului de lege, parintii care solicita ziua libera la inceput de an scolar o vor recupera in 30 de zile printr-un acord stabilit cu angajatorul.

Parintii au obtinut o zi libera pentru ingrijirea sanatatii copilului

Parintii au dreptul la o zi libera pentru ingrijirea sanatatii copilului, legea fiind deja publicata in Monitorul Oficial din 3 iulie 2014.

Parintii isi pot lua aceasta zi libera doar o data pe an, la cerere, doar daca sunt asigurati in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.