Orban: Am crescut cu 30% cantitatea de Euthyrox scoasa pe piata

Cantitatea de Euthyrox de pe piata din Romania a crescut cu 30%, potrivit premierului Ludovic Orban, care le-a solicitat pacientilor sa nu isi mai faca stocuri, pentru ca medicamentul sa ramana disponibil pentru toti cei care au nevoie.

„Am cerut suplimentarea dozelor de Euthyrox, dar fac un nou apel catre cei care au nevoie de Euthyrox sa nu isi faca stocuri, pentru ca noi am crescut cu 30% cantitatea scoasa pe piata, dar din cauza faptului ca sa nu mearga lumea la farmacie s-a dat posibilitatea sa se dea medicamentul pe o perioada mai lunga de o luna, de trei luni, nu si-au facut stocuri. Si e pacat, pentru ca raman altii fara'”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban intr-o declaratie publica, luni, 12 octombrie.

De curand, si presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a precizat ca lipsa Euthyrox de pe piata nu poate fi pusa pe seama exporturilor paralele sau a limitarii cantitatilor puse pe piata ci, mai degraba, pe o crestere a consumului de Euthyrox generata de achizitiile supradimensionate ale pacientilor in contextul crizei Covid 19.

Etichete: euthyrox, tratament boli tiroida, medicament euthyrox

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.