OMS: Nu exista nicio dovada ca persoanele vindecate dupa Covid-19 sunt protejate de o a doua infectie

OMS a avertizat ca nu exista probe care sa confirme ca persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus s-au imunizat si sunt protejate impotriva unei reinfectari cu SARS-CoV-2, relateaza AFP.

„Nu exista nicio dovada ca persoanele care s-au recuperat dupa COVID-19 si care au anticorpi sunt protejate de o a doua infectie”, noteaza OMS intr-un comunicat, citat si de Agerpres.

„Pana la data de 24 aprilie niciun studiu nu a evaluat daca prezenta de anticorpi impotriva SARS-CoV-2 confera imunitate impotriva unei viitoare infectii cu acest virus la oameni”, se mai arata in comunicatul citat.

Unele guverne au avansat ideea eliberarii de documente atestand imunitatea persoanelor pe baza testelor serologice relevand prezenta anticorpilor in sange, pentru a putea iesi din izolare, a se intoarce la munca si a relansa activitatea economica.

Dar eficacitatea unei imunizari gratie anticorpilor nu este stabilita in acest stadiu, iar datele stiintifice disponibile nu permit justificarea acordarii „unui pasaport imunitar” sau a unui „certificat de absenta a riscului”, avertizeaza OMS, potrivit surselor citate.

Conform OMS, testele serologice actuale „au nevoie de o validare suplimentara pentru a determina exactitatea si fiabilitatea lor”.

Etichete: infectie covid-19, imunitate covid-19, anticorpi covid-19, risc reinfectare covid-19, oms

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.