Numarul cazurilor de gripa, de peste sase ori mai mare

Potrivit DSP Tulcea, de la inceputul anului si pana in aceasta saptamana, medicii tulceni au inregistrat 35 de cazuri de gripa, din fericire, niciunul soldat cu deces.

Potrivit unei informari a institutiei, numarul cazurilor de gripa inregistrate de la inceputul anului si pana in prezent este de peste sase ori mai mare decat cel din 2017, atunci cand medicii au raportat doar sase cazuri de gripa.

„In anul 2017, au fost inregistrate sase cazuri posibile de gripa, confirmate clinic. Toate cazurile au fost tratate si externate vindecate”, scrie intr-un raport al activitatii DSP pentru anul 2017.

Conform Institutul National de Sanatate Publica, de la inceputul sezonului au fost confirmate 1821cazuri de gripa, din care: 1032 cazuri cu virus AH1, 374 cazuri cu virus AH3, 411 cazuri cu virus A nesubtipat, 1 caz cu virus B, 3 cazuri coinfectie virus AH1 + virus AH.

De la inceputul sezonului si pana vineri, 1 martie, la nivel national au fost inregistrate 158 decese confirmate cu virus gripal.

Etichete: gripa, virus gripal, decese gripa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.