Numar limitat de persoane la evenimentele familiale organizate in spatii inchise

Numarul participantilor nu este limitat in cadrul evenimentelor familiale organizate in aer liber cu respectarea masurilor de protectie, dar daca evenimentul are loc in spatii inchise este limitat la 16.

„Daca evenimentul familial implica o slujba religioasa in interiorul bisericii (ex: nunta, botez, inmormantare), numarul maxim de persoane care pot participa este de 16 (punctul 5 (2), lit. a din anexa ‘Masuri de prevenire si control a infectiilor aplicabile pe durata starii de alerta’, atasata Hotararii nr. 24 a CNSSU). Daca slujba se tine in curtea bisericii, numarul participantilor nu este limitat, insa se vor respecta masurile de prevenire si protectie stabilite. Pentru evenimentele familiale private (ex: aniversari, petreceri, reuniuni de pomenire etc.) desfasurate in spatii inchise va fi avut in vedere acelasi numar de persoane (maximum 16) cu respectarea normelor de igiena si pe cat de mult posibil respectarea distantei fizice”, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.

Luni, a aintrat in vigoare hotararea privind instituirea starii de alerta, in conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

Legea stabileste faptele care constituie contraventie si amenzile pentru fiecare caz. Amenzile sunt cuprinse intre 500 de lei si 15.000 de lei, cu posibilitatea sa fie platite la jumatate in termen de 15 zile.

Etichete: numar limitat de persoane evenimente, evenimente spatii inchise, stare de alerta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.