Ministrul Sanatatii: Suntem spre varful pandemiei

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca pandemia este inca in panta ascendenta, dar daca s-au respectat conditiile de Paste, varful ar trebui sa se limiteze la 10.000 – 12.000 de cazuri.

“Inca suntem pe panta ascendenta, chiar daca panta este lina (…) Suntem intr-o asezare a pantei, dar las acea perioada de 7-10 zile de la Sarbatorile Pascale, pentru a vedea totusi ce s-a intamplat in timpul Sarbatorilor Pascale si care este efectul in urmatoarea perioada. Daca s-au respectat tot ce inseamna conditii, nu am avut nici persoane care au venit din alte focare, nu am avut o transmitere comunitara accentuata, atunci ar trebui sa ramanem la 10.000 – 12.000 de cazuri pentru varful pandemiei in Romania, urmand doua saptamani in care sa vedem un inceput al scaderii numarului de cazuri, a numarului de decese, si putem sa ne gandim dupa 15 mai si la alte lucruri”, a declarat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Reamintim ca, joi, Romania a depasit pragul de 10.000 de imbolnaviri. In acest sens, presedintele Klaus Iohannis a facut un apel la romani sa continue sa respecte cu strictete masurile de igiena si distantare sociala.

Etichete: pandemie coronavirus romania, covid-19 romania, preventie coronavirus, nelu tataru

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.