Ministrul Sanatatii: Guvernul a decis prelungirea starii de alerta cu inca 30 de zile

In contextul inregistrarii unei cresteri a numarului de cazuri de infectie cu noul coronavirus, s-a decis prelungirea starii de alerta pentru inca 30 de zile.

Ministrul Sanatatii spune ca gradinitele, cresele si afterschool-urile isi vor relua activitatea pe parcursul verii, dupa un set de masuri si norme privind distantarea fizica si protectia sanitara.

S-a decis si reluarea activitatii in salile de fitness, iar vizavi de mall-uri, ministrul Tataru spune ca trebuie trebuie sa existe ‘o anumita atentie’.

„Mall-uri, referindu-ne la spatiile de vanzare, nu se discuta in mall despre deschiderea cinematografelor, despre deschiderea food court-urilor sau despre deschiderea acelor locuri de joaca. Sunt spatii comune, care au un anumit specific, si trebuie o anumita atentie. Mentionez ca am luat sau luam aceste decizii de relaxare in masura in care putem avea niste masuri sau niste precautii in acest sens, putand interveni la un moment dat, daca exista evolutii nefavorabile”,  a explicat ministrul citat de Agerpres.

El a mentionat ca reluarea slujbelor religioase in interiorul bisericilor se face cu respectarea distantarii fizice si purtarea mastilor de protectie.

„Aceste reluari de slujbe sau adunari religioase in interior se fac la fel, in contextul respectarii acelei distantari fizice. Numarul de persoane aflat in interiorul bisericilor sau salilor de cult se va face in functie de suprafata acestor sali. Numarul de persoane va tine cont de distantarea fizica, la fel obligativitatea pastrarii mastilor este in curs'”, a mai afirmat Nelu Tataru.

Potrivit acestuia, pentru sportul in aer liber trebuie sa se respecte aceleasi conditii de igiena, de distantare fizica.

De asemendea, orice eveniment privat in interior nu va depasi numarul de 20 de persoane, iar evenimentele private in aer liber nu vor depasi un numar de 50 de persoane.

Tataru a adaugat ca un urmator pachet de masuri de relaxare ar putea fi adoptat dupa data de 1 iulie.

Etichete: stare de alerta, masuri stare de alerta, masuri relaxare, nelu tataru

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.