Ministerul Sanatatii creste sumele alocate bolnavilor de HIV/SIDA

campanie-de-informare-in-psoriazisSumele alocate bolnavilor de HIV/SIDA vor acoperi necesarul in tratament pana la urmatoarea rectificare bugetara, conform declaratiilor reprezentantilor ministerului Sanatatii. In acest sens, ministerul va aloca suma de 10.000.000 lei pentru medicamente necesare bolnavilor de HIV/SIDA.

Ministerul Sanatatii: Bolnavii HIV/SIDA nu vor mai ramane fara tratament

Declaratiile ministerului Sanatatii vin in urma cazului de la Iasi unde peste 1500 de pacienti diagnosticati cu HIV/SIDA nu pot sa continue tratamentul din cauza lipsei medicamentelor.

Pacientii cu HIV/SIDA au ajuns fara medicamente deoarece Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi a epuizat stocul de medicamente pentru tratamentul HIV/SIDA.

Pentru a remedia situatia si pentru ca pacientii sa poata continua tratamentul, prof.dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva, a cerut sprijinul Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Spitalul Sfanta Parascheva a primit o finantare cu 50% mai mica fata de anul trecut

Managerul spitalului a precizat ca in momentul de fata achizionarea de noi medicamente este posibila abia din luna octombrie.

O rezolvare a problemei medicamentelor pentru HIV/SIDA de la Spitalul Sfanta Parascheva din Iasi ar fi, in optinia managerului institutiei, ca furnizorii de medicamente sa accepte incasarea banilor la 120 de zile de la livrarea medicamentelor. Nu toti furnizorii insa accepta aceasta solutionare.

Pentru a rezolva situatia la nivel national, minsiterul Sanatatii a precizat ca se va aloca suma de 10.000.000 lei care sa asigure medicamentele necesare bolnavilor HIV/SIDA pana la urmatoarea rectificare bugetara.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.