Mii de solicitari la Ambulanta | Populatia sa se adreseze prima data medicului de familie

Managerul general al Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF), Alis Grasu, a declarat ca in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 2.144 solicitari si a facut apel la populatie sa ia legatura in primul rand cu medicul de familie pentru cazurile de viroze sezoniere, relateaza Agerpres.

In cadrul unui comandament de urgenta convocat la sediul Primariei Generale, in contextul cazurilor de gripa inregistrate in Bucuresti, Alis Grasu a precizat ca numarul solicitarilor la ambulanta a crescut cu 20% in saptamana 19-26 ianuarie, comparativ cu perioada 13-19 ianuarie.

In acelasi interval, numarul solicitarilor din partea unor persoane care prezentau febra a crescut cu 100%.

Alis Grasu a mentionat ca, desi persoanele bolnave solicita de fiecare data si prezenta unui medic, acest lucru nu este posibil.

„Este imposibil. Toata lumea trebuie sa inteleaga ca numarul echipajelor de urgenta cu medic este limitat la nivelul Bucuresti-Ilfov si in toata tara, de altfel. Cu toate eforturile pe care le facem ca sa suplimentam numarul de echipaje, nu reusim ca la toate aceste cazuri cu febra sa trimitem medic. In mare parte sunt viroze sezoniere. O parte sunt gripe. Se doreste in destul de multe situatii sa ne deplasam cu ambulanta la spital pentru a se face test rapid de gripa si acest lucru este foarte greu. De aceea, facem apel la populatie sa ia legatura cu medicul de familie pentru cazurile cu febra, pentru virozele sezoniere. Sa se adreseze in primul rand medicului de familie, pentru a primi tratament adecvat”, a explicat managerul SABIF, potrivit sursei citate.

Totodata, ea mai precizat ca in contextul in care in ultimele 24 de ore au fost 2.114 solicitari la nivelul Ambulantei Bucuresti-Ilfov, a fost suplimentat numarul echipajelor.

Tot luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca au fost raportate 939 de cazuri de gripa sezoniera in Bucuresti, in special la copii.

Etichete: serviciul de ambulanta bucuresti ilfov, urgenta ambulanta, viroza respiratorie, gripa, tratament medicul de familie viroza

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.