Mii de persoane au ajuns la medic cu infectii respiratorii

Aproximativ 1.000 de cazuri de infectii virale ale cailor respiratorii superioare (IACRS) au fost inregistrate in ultima saptamana de autoritatile sanitare din Botosani.

Potrivit unui raport al DSP Botosani, in perioada 30 septembrie- 6 octombrie 2019, furnizorii de servicii medicale au raportat 970 de cazuri de IACRS, cele mai multe dintre ele, 313, inregistrandu-se la persoane cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani. Alte 309 persoane cu varste cuprinse intre cinci si 14 ani au fost diagnosticate cu viroze, relateaza Agerpres.

De asemenea, in aceeasi perioada, la nivelul judetului au fost raportate si 269 de pneumonii, cele mai multe dintre ele, 68, la persoane cu varste intre 15 si 49 de ani.

Peste 1300 de persoane din judetul Olt s-au prezentat la medic

Si in judetul Olt, peste 180 de persoane diagnosticate cu pneumonie sau infectii respiratorii acute au fost internate in unitatile sanitare saptamana trecuta, cand peste 1.300 de persoane s-au prezentat la medic din cauza unor infectii respiratorii, potrivit surse citate.

Potrivit unui comunicat al institutiei, in saptamana precedenta s-au inregistrat 879 cazuri de infectii respiratorii acute, iar dintre acesti pacienti, 67 au fost internati. In ce priveste pneumoniile, au fost raportate 449 cazuri cu 121 internari, cei mai multi dintre bolnavi fiind copii si tineri cu varste pana la 19 ani.

Vezi diferentele dintre gripa si raceala

Etichete: infectii respiratorii, viroza, pneumonie, gripa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.