Mii de carduri europene de sanatate eliberate

Potrivit statisticilor, in lunile iulie si august cei mai multi oameni pleaca in concediu. Daca aveti planuri de vacanta in afara tarii, puteti solicia Cardul European de Sanatate.

Cardul European de Sanatate se obtine gratuit de la Casele Judetene si poate fi folosit la furnizorii de servicii medicale din Uniunea Europeana.

La Galati, de exemplu, pana acum au fost eliberate cateva mii de carduri in acest an, cele mai multe luna aceasta.

„De la inceputul anului si pana la data de 9 iulie, in judetul Galati au fost eliberate 3.470 de carduri europene de sanatate, pe suport de hartie, si 1.738 de certificate inlocuitoare de card (CIP). Pana in prezent, cele mai multe carduri au fost eliberate in luna iunie, 1.492. Trebuie mentionat faptul ca, incepand cu 15 martie 2019, perioda de valabilitate a acestui card a crescut de la un an la doi ani de la data emiterii”, a precizat, pentru dr. Mihaela Docan, presedintele CJAS Galati pentru publicatia „Viata libera„.

Mai multe despre cardul european de sanatate, AICI.

Etichete: cardul european de sanatate, asistenta medicala strainatate, urgenta medicala vacanta

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.