Medicii de la Botosani nu vor face avorturi la cerere in perioada postului

Medicii de la Sectia de obstretica si ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta ‘Mavromati’ din Botosani au anuntat ca nu vor face avorturi la cerere in perioada postului Pastelui.

Potrivit acestuia medicului Bogdan Alexandroaie, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, avorturile vor fi facute doar in cazuri de urgente medicale, pe baza unor indicatii din partea cadrelor medicale.

„Intreruperile de sarcina la cerere nu prea se mai fac, nu numai la Botosani, ci in toata tara. Exista situatii unde exista indicatie medicala, terapeutica pentru intreruperea unei sarcini, dar, in fiecare an, la Botosani, se organizeaza acel mars pentru viata. Nu cred ca medicii din Botosani mai fac chiuretaje la cerere, ci doar cu indicatii terapeutice si nu numai in perioada postului. Fata de cum se faceau inainte, acum numarul este extrem de redus, iar intreruperile de sarcina care se fac sunt cu indicatie medicala”, a afirmat Alexandroaie citat de Agerpres.

Etichete: avorturi la cerere, intreruperi de sarcina, ginecologi botosani

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.