Medic: Vaccinul anti-Covid nu poate sa produca o infectie

Medicul Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale ‘Victor Babes’, a sublinit ca vaccinul anti-Covid nu poate sa produca o infectie sau sa genereze boala.

“Vaccinul nu poate sa genereze boala. Mai ales acest tip de vaccin este, prin felul in care este constituit, preparat, sintetizat, nu are cum sa produca boala, pentru ca el contine practic doar reteta pentru producerea de anticorpi. Nu contine nici macar un fragment viral, nici inactivat, nici atenuat si nici macar o proteina specifica derivata direct din virus, ci contine practic numai reteta de producere a proteinei de suprafata (…) genereaza la randul ei anticorpi si acesti anticorpi ne feresc de o viitoare infectie. Nu are cum sa produca acest vaccin o infectie”, a spus medicul, in cadrul unei dezbaterei organizata de Colegiul Medicilor Romania la TVR, conform Agerpres.

In etapa a doua a campaniei de vaccinare impotriva maladiei Covid-19 este inclusa populatia la risc, reprezentata de persoanele de peste 65 de ani, pacientii aflati in evidenta cu boli cronice, indiferent de varsta si lucratorii din domenii esentiale.

Etichete: vaccinarea anti-covid, vaccin anti-covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.