Medic: Peste 80% din cazurile de coronavirus inregistrate pana acum sunt usoare sau medii

Potrivit directorului medical al Spitalului de Boli Infectioase si Tropicale ‘Dr. Victor Babes’ din Capitala, din punct de vedere al severitatii, ‘peste 80% din cazurile de coronavirus inregistrate pana acum sunt usoare sau medii’.

„Avem toate mijloacele de diagnostic necesare in acest moment. (…) Din punct de vedere terapeutic, nu exista nicaieri in acest moment un medicament dovedit eficient suta la suta in aceasta boala. (…) Avem si echipamente, avem si obisnuinta de a utiliza aceste echipamente”, a declarat Simin Florescu, confrom Agerpres.

Potrivit acesteia, de aproape trei saptamani, la Spitalul ‘Dr. Victor Babes’ se foloseste in cazurile de infectii cu noul coronavirus si terapia anticoagulanta.

Totodata, e a mai precizat ca rata de crestere a numarului de persoane infectate este una ‘foarte lenta’, iar numarul de cazuri este unul ‘rezonabil’ comparativ cu populatia tarii.

„In Romania avem un numar oarecum rezonabil de cazuri per total comparativ cu populatia noastra. Avem un numar destul de mic de decese. Avem o rata foarte lenta de crestere, ceea ce este un lucru nemaipomenit, este ceea ce ne dorim. (…) Ce s-a intamplat la noi, cam de la jumatatea lunii martie si pana acum, in spital au fost internati cam 1.220 de pacienti, dintre care au fost confirmati peste 800 cu infectie cu coronavirus. Au fost vindecati aproape 500 dintre ei. (…) Au fost pacienti care au fost internati si infirmati”, a declarat dr. Florescu, intr-o conferinta transmisa online pe pagina de Facebook a Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

Etichete: cazuri coronavirus romania, epidemie covid-19 romania, spitalul de boli infectioase victor babes bucuresti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.