Medic: Mersul la vot este sigur din punct de vedere medical, daca se respecta regulile antipandemice

Seful Clinicii de Boli Infectioase 2 a Spitalului ‘Victor Babes’ din Timisoara, dr. Virgil Musta, spune ca votul este sigur din punct de vedere medical, daca cetatenii vor respecta normele elementare de protectie pandemica, respectiv masca, distantarea fizica si igiena mainilor.

Totusi, medicul recomanda alegatorilor sa nu stea prea mult in sectiile de votare sau in preajma, la discutii.

“Daca respectam sau avem o minima responsabilitate, cred ca nu ar trebui sa fie nicio problema. De aceea, eu indemn oamenii sa mearga la vot. Trebuie insa respectate cateva reguli, respectiv sa nu piarda prea mult timp acolo si obligatoriu sa fie cu masca, chiar daca se intalnesc in afara sectiei de votare. In sala, sa voteze cat mai repede si dupa aceea este bine sa aiba un dezinfectant sau sa mearga sa se spele pe maini. Daca aceste trei reguli, de distantare, purtare a mastii si igiena mainilor sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare. Daca e coada, este recomandabil sa pastram distanta exact ca la magazine, un metru si jumatate – doi intre persoane, ca sa nu fie probleme si, bineinteles, purtarea mastii”, spune Dr. Virgil Musta, citat de Agerpres.

Medicii Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ‘Victor Babes’ Timisoara au fost consultati de catre autoritatile locale in ceea ce priveste respectarea normelor sanitare in sectiile de votare.

Etichete: reguli preventie coronavirus, reguli votare, dr virgil musta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.