Masuri pe care elevii si dascalii trebuie sa le respecte dupa redeschiderea scolilor

Un draft de ordin comun al ministrilor Educatiei si Sanatatii, care urmeaza sa fie aprobat in contextul inceperii scolii in 8 februarie, precizeaza ca in unitatile de invatamant trebuie sa se asigure trasee prestabilite de intrare, de deplasare si de parasire, demarcate cu benzi vizibile, facilitand pastrarea unei distante corespunzatoare intre persoane.

Ordinul mai stipuleaza ca la intrarea in scoala si pe coridoare, precum si la intrarea in fiecare clasa vor fi asezate dispensere/flacoane cu solutie dezinfectanta pentru maini.

“Sala de clasa va fi amenajata astfel incat sa fie asigurata distantarea fizica de 1 metru intre elevi. Daca configuratia salii de clasa (suprafata, mobilier etc) nu permite distantarea fizica de 1 metru, atunci spatiul va fi organizat astfel incat sa se asigure distanta maxim posibila intre elevi. Deplasarea elevilor in interiorul institutiei trebuie limitata prin alocarea aceleiasi sali unei clase de elevi, iar profesorii vor schimba sala de predare”, se precizeaza in document, potrivit Agerpres.

De asemenea, este interzis schimbul de obiecte personale.

Clasele vor fi aerisite inainte de sosirea elevilor, prin deschiderea ferestrelor timp de minimum 30 minute, apoi in timpul pauzelor minimum 10 minute si la finalul zilei, tinand cont de temperatura exterioara.

Elevii si personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic vor purta masca in permanenta, atunci cand se afla in incinta unitatii de invatamant.

Accesul si fluxul de persoane vor fi gestionate la intrarea in institutia de invatamant de catre persoane desemnate. Este recomandata intrarea prin mai multe cai de acces pentru a reduce fluxul de elevi. Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unitatii de invatamant (parinti, alti insotitori etc.) va fi interzis in afara cazurilor exceptionale, pentru care este necesara aprobarea conducerii unitatii de invatamant.

La organizarea activitatilor si in timpul pauzelor trebuie evitata formarea de grupuri de elevi din clase diferite.

Etichete: redeschiderea scolilor, masuri scoli pandemie, masti elevi in clase

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.