Legea prevede utilizarea in continuare a mastii in spatiile interioare

Judecatorii CCR au declarat neconstitutionala prevederea potrivit careia masca de protectie este obligatorie pe strada. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, spune ca legea 55/2020 prevede utilizarea in continuare a mastii de protectie in toate spatiile interioare.

„Asteptam cu totii publicarea deciziei CCR si a motivarii acestei decizii, dar, in momentul in care ea a fost facuta publica, sigur ca am analizat legislatia existenta si trebuie sa spunem foarte clar ca Legea 55 prevede utilizarea in continuare a mastii in toate spatiile interioare, in mijloacele de transport in comun sau in pietele care sunt inchise, acoperite”, a precizat ministrul Sanatatii in debutul sedintei de Guvern de miercuri.

De altfel, el a subliniat inca odata ca utilizarea mastii nu reprezinta o restrictie, ci o masura de preventie.

Seful DSU, Raed Arafat, a explicat ca masura ramane valabila pana la publicarea motivarii in Monitorul Oficial a decizie CCR.

Etichete: masca in exterior, masca obligatorie, masca in interior

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.