Intr-un singur an, peste 12.000 de adolescenti au fost diagnosticati cu infectia HIV/SIDA

igiena-intimaIn 2009, 6,7% din cele 1,1 milioane de persoane infectate cu virusul HIV in Statele Unite erau adolescenti si tineri cu varsta cuprinsa intre 13 si 24 de ani. Foarte grav este ca 59,5% dintre acesti tineri nu erau diagnosticati cu aceasta afectiune si nici nu stiau ca sufera de HIV/SIDA. Datele au fost facute publicE in raportul “Vital Signs: HIV Infections, Testing, and Risk Behaviors Among Youth – United States” publicat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Contactul sexual neprotejat si drogurile injectabile ameninta viata tinerilor

Doar intr-un singur an, in intervalul 2009 – 2010, au fost inregistrate in SUA 12.200 de noi infectii cu HIV/SIDA in randul tinerilor.
Specialistii atrag atentia ca un copil incepe sa fie vulnerabil riscului infectiei HIV/SIDA odata cu inceperea vietii sexuale, consumului de droguri dar si a consumului excesiv de alcool.

In urma statisticilor, se poate observa ca baietii au un risc mult mai mare decat fetele de a se infecta cu HIV/SIDA. Astfel, din cele 47.500 de noi cazuri de HIV/SIDA inregistrate in 2010 in SUA, 12.200 de cazuri au fost relationate cu tineri pana in 24 de ani. Dintre aceste cazuri, 10.100 erau baieti, si doar 2100 erau fete.

72% din numarul total de infectii HIV/SIDA la tineri au avut drept cauza contactul sexual intre persoane de acelasi sex, in timp ce 4% au fost atribuite consumului de droguri. Baietii care au avut contact sexual cu un partener de acelasi sex aveau un risc considerabil mai mare de a lua boala decat cei cu partener de sex diferit.

Cum putem proteja copiii de infectia HIV/SIDA

Specialistii considera ca este nevoie de o mai buna informare in cadrul liceelor despre riscurile infectarii cu HIV/SIDA pentru ca adolescentii sa cunoasca masurile de preventie a acestei afectiuni.

Pe de alta parte, acestia considera ca ar trebui sa creasca rata testarii adolescentilor pentru infectia HIV/SIDA pentru ca tinerii sa fie diagnosticati la timp si sa inceapa tratamentul si monitorizarea starii de sanatate de care au nevoie.

Diagnosticarea precoce poate tine boala sub control

Specialistii considera ca rata testarii pentru HIV/SIDA in randul adolescentilor este foarte scazuta.

Descoperirea bolii din timp si inceperea tratamentului ar veni nu doar in sprijinul adolesecntilor afectati, ci si a celorlati cu care acestia intra in contact.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.