Interesul romanilor de a se programa pe platforma de vaccinare anti-Covid este unul ridicat

Interesul romanilor de a se programa in vederea vaccinarii este unul ridicat, astfel ca s-a luat decizia de a se notifica o singura data o persoana din lista de asteptare, care va avea la dispozitie 24 de ore sa isi confirme programarea respectiva.

“Interesul de a se programa al persoanelor in vederea vaccinarii este unul ridicat si anume in momentul de fata in centrele, de pilda, in care se administreaza vaccinul de la compania Pfizer rata de confirmare a programarilor dupa notificare este intre 85-90% dintre persoanele care sunt inscrise pe listele de asteptare, chiar de la prima notificare. Dupa cum stim pana la acest moment, regula era ca o persoana este notificata cu pana la trei ori, dupa care, daca nu raspunde confirmarii respective, notificarii, se notificau alte persoane din lista de asteptare. Intrucat exista multe persoane inscrise pe lista de asteptare si care asteapta sa primeasca notificari, am luat decizia de a notifica o singura data o persoana din lista de asteptare, care va avea la dispozitie timp de 24 de ore sa isi confirme programarea respectiva. In cazul in care persoana notificata nu confirma programarea in centrul de vaccinare in cele 24 de ore vor fi notificate alte persoane din lista de asteptare pentru a rula intr-un interval cat mai scurt persoanele care se afla in listele de asteptare”, a declarat Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, citat de Agerpres.

El a spus ca persoanele care nu isi confirma programarea dupa prima notificare vor avea posibilitatea sa se inscrie pe lista de asteptare a unui alt centru, fie sa se programeze pe locurile care vor fi disponibile in centrele de vaccinare si care nu vor avea lista de asteptare.

Etichete: programare vaccinare, platforma vaccinare, vaccinare anti-covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.