Guvernul va reglementa masurile pentru starea de alerta | Plata somajului tehnic, prelungita

Premierul Ludovic Orban a declarat ca, saptamana aceasta va fi adoptata o ordonanta de urgenta prin care se vor stabili masurile care vor fi extinse din perioada starii de urgenta in cea a starii de alerta. Totodata, demnitarul a facut un apel la populatie sa respecte regulile si recomandarile autoritatilor.

„Joi practic vom adopta prin ordonanta de urgenta toate masurile care au fost stabilite pentru perioada starii de urgenta care au generat drepturi, facilitati, avantaje pentru diferite categorii si vom stabili care sunt masurile pe care le extindem dincolo de situatia de urgenta in perioada starii de alerta”, a declarat premierul Orban, citat de Agerpres.

Totodata, el a precizat ca plata somajului tehnic se va prelungi cel putin pana la data de 1 iunie.

„Totul depinde de evolutia epidemiei in cele doua saptamani dintre 15 mai si 1 iunie, in care odata cu masurile de relaxare nu va mai putea exista un control foarte strict din partea autoritatilor. In cea mai mare parte tinerea sub control a raspandirii virusului va depinde de comportamentul responsabil al cetatenilor”, a mai spus demnitarul conform sursei citate.

Etichete: masuri stare de urgenta, stare de alerta, relaxare 15 mai, masuri guvern pandemie, somaj tehnic, preventie coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.