Exercitii fizice recomandate bolnavilor cu diabet de tip II

sport-diabetBolnavii cu diabet de tip II trebuie sa ofere o atentie sporita regimului alimentar pe care il au dar si exercitiilor fizice practicate. Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Viena arata ca un program de exercitii combinate, aerobic si exercitii de rezistenta, este mult mai eficient pentru bolnavii cu diabet de tip II decat practicarea doar a unuia dintre aceste doua tipuri de antrenament.

Exercitii care ii ajuta pe bolnavi sa-si controleze glucoza din sange si greutatea

Bolnavii cu diabet de tip II au nevoie de un stil de viata echilibrat atat pentru mentinerea zaharului din sange la un nivel optim, cat si pentru a evita cresterea in greutate. Supraponderalitatea si obezitatea sunt factori de risc major in diabetul de tip II.

Dieta sanatoasa si un program moderat de exercitii fizice sunt la fel de importante ca medicatia, considera medicii.

Pentru a-si controla corect boala, specialistii recomanda ca bolnavii sa urmeze un program moderat de exercitii aerobice (gimnastica ritmica) combinat cu exercitii de rezistenta (ridicare de greutati, benzi elastice).

De asemenea, specialistii le recomanda pacientilor sa fie supravegheati de un instructor in timpul exercitiilor fizice pentru ca efectul benefic sa fie maxim.

In timpul studiului, specialistii din Viena au analizat 915 pacienti care faceau trei tipuri de antrenamente: exercitii de aerobic, exercitii de rezistenta si un program care le combina pe cele doua.

Analizand programul de exercitii fizice in corelatie cu nivelul de glucoza din sange, cu masa de grasimi si cu nivelul colesterolului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca un program cobinat are un impact mult mai mare asupra controlului diabetului decat celelalte programe.

Exercitiile fizice regulate contribuie la densitatea masei musculare, creste puterea oaselor si imbunatateste circulatia sangelui.

O persoana care face activitati fizice regulat va avea si o stare psihica mai buna, fiind mult mai optimist si in privinta starii sale de sanatate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • IORGULESCU ELENA spune:

    am un infarct si diabet zaharat tip 2, am voie sa fac exercitii fizice am voie la efort fizic ? multumesc !

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.