Despescu (MAI): Unde se vor constata abateri, se vor dispune masuri de suspendare a activitatii operatorilor economici

Bogdan Despescu, secretarul de stat in MAI, a avertizat ca va fi suspendata activitatea operatorilor economici care nu respecta masurile de protectie impotriva noului coronavirus.

“Cu siguranta, acolo unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv masuri de suspendare a activitatii unor operatori economici”, a declarat Despescu, citat de Agrepres.

Potrivit acestuia, vor fi organizate actiuni cu forte marite, inclusiv detasate din tara si din Inspectoratul General al Politiei Romane, din Jandarmeria Romana si din alte institutii cu atributii in domeniu.

Potrivit sursei citate, el a precizat ca printre masurile stabilite se numara suplimentarea efectivelor si fortelor care actioneaza in teren pentru verificare respectarii regulilor de protectie sanitara, organizarea unor grupe de coordonare operativa la nivelul Capitalei si in judete, sub coordonarea prefectilor, cu scopul de a analiza situatia operativa si a directiona fortele catre zonele de risc identificate.

Alta masura se refera la organizarea unor echipe mixte de verificare formate din politisti, jandarmi, pompieri, reprezentanti ai inspectoratelor teritoriale de munca si directiilor sanitar veterinare, dar si reprezentanti de la protectia consumatorului.

Potrivit acestuia, actiunile vizeaza zonele aglomerate, centrele comerciale, transporul de persoane, pietele din zonele urbane si rurale.

De asemenea, va fi infiintata o linie telefonica TELVERDE, la care cetatenii sa poata sesiza neregulile.

Etichete: sanctiuni nereguli operatori economici, masuri protectie coronavirus, stare de alerta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.